Adóbevallás Budapesten magánszemélyeknek, kedvező áron

Figyelem! Adóbevallás Budapesten magánszemélyeknek, kedvező áron!

Közeleg a magánszemélyek személyi jövedelemadó adóbevallásának határideje, ami május 20-a. Sokan nincsenek azzal tisztában, hogy a NAV által készített tervezet a május 20-i határidőt követően automatikusan bevallássá válik. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal szerint érdemes az szja-bevallási tervezetet átnézni, összehasonlítani a munkáltatóktól, kifizetőktől kapott igazolásokkal és szükség esetén módosítani, majd beküldeni.

A jóvá nem hagyott tervezet – az egyéni vállalkozók, a mezőgazdasági őstermelők és az áfafizetésre kötelezettek kivételével – a május 20-i határidőt követően automatikusan bevallássá válik. Aki olyan jövedelmet is szerzett tavaly, amelyről a NAV-hoz nem érkezett kifizetői adatszolgáltatás, annak a bevallási tervezetet ki kell egészítenie. Tipikusan ilyen például magánszemélytől ingatlan-bérbeadásából származó jövedelem. Könyvelőként az a tapasztalatom, hogy nagyon sok magánszemély nem rendelkezik kellő jártassággal abban, hogy hogyan töltse ki az adóbevallását abban az esetben, ha több különböző helyről és/vagy módon származik bevétele. Ilyenkor jól jön egy tapasztalt könyvelő! Amiben segítségére lehetek: Adóbevallás Budapesten magánszemélyek részére, ráadásul kedvező áron!

adóbevallás Budapesten
A NAV ügyfelei – egyéni vállalkozók és az áfás magánszemélyek kivételével – az idén is kérhetnek hathavi pótlékmentes részletfizetést. Ennek feltétele, hogy a bevallásban szerepel fizetendő személyi jövedelemadó vagy szociális hozzájárulás és ezek összege nem több mint 200 ezer forint. A részletfizetési szándékot a bevallásban – 81. sor – kell jelölni. Az első részlet befizetésének határideje május 20.

Ha viszont a tervezetben visszaigényelhető adó szerepel, akkor a visszautaláshoz meg kell adni a bankszámlaszámot vagy a postai címet. Ha valaki tavaly több önkéntes pénztárnak is fizetett, a bevallásban kell jelölnie, hogy melyik pénztárhoz kéri a visszautalást.

Akik papíralapon adják be bevallásukat, alá kell írniuk a főlapot, különben a bevallás érvénytelen. A tervezet kiegészítésében, módosításában, a bevallás elkészítésében segíthet a NAV honlapján elérhető “Gyakori kérdések és válaszok az szja-bevallásról” című tájékoztató.

Az SZJA 1+1 százalékáról mindenki nyilatkozhat akár a webes felületen, akár papíralapon, amelyet postán is beküldhet a NAV-hoz. Ha a munkáltató vállalja a rendelkező nyilatkozatok összegyűjtését, akkor a munkavállalóknak a nyilatkozataikat május 11-ig kell átadniuk a munkáltatók részére.

Az adóügyek döntő többsége elektronikusan is intézhető. A hivatal ezért arra kéri ügyfeleit, hogy válasszák az elektronikus vagy telefonos ügyintézését, a hivatal általános tájékoztató rendszere, a NAV Infóvonal a 1819-es telefonszámon ingyenesen hívható. Ha az ügyfelek mégis a személyes ügyintézést választják, foglaljanak időpontot – olvasható a NAV közleményében.
Abban az esetben,  ha mégsem saját maga szeretne az adóbevallását intézni, akkor ne feledje nálam kedvező áron igénybe vehető adóbevallás Budapesten magánszemélyek részére!

Forrás: https://femina.hu
2020.04.08